Vala

Përgjithësisht një grua nis të përballet me shenjat e para të menopauzës rreth moshës 48- vjeçare.

Në këtë artikull do t’ju njohim me disa nga simptomat kryesore të kësaj faze, për të cilat e mira është të jeni në dijeni që më herët.

Njiheni trupin tuaj dhe çka është më rëndësishmja përgatituni poër atë që ju pret në vijim.

Ndryshim humori

Mbase e këni vënë re te mamatë apo gjyshet tuaja dikur. Gjatë menopauzës luhatjet e humorit janë gjithmonë të pranishme dhe kjo për shkak të ndryshimeve dhe çekuilbrimit hormonal.

Ndryshim i temperaturës së turpit

Hormonet janë përgjegjëse edhe për paqëndrueshmërinë e temperaturës së trupit. Ke vapë dhe papritur fillon të ndjesh ftohtë.

Pagjumësi

Sapo nisin të përjetojnë menopauzën gratë ankohen se kanë vështirësi për të fjetur.

Të tjera:

Probleme me kujtesën

Shqetësime vaskulare

Dhimbje koke

Stres (i domosdoshëm aktiviteti fizik ose shëtitjet)

Pa aktivitet fizik vs. Me aktivitet fizik

Ulje e dëshirës seksuale