Vala

Hapat

1Patatet zieni, pas zierjës i vendosni në një pijat të thellë duke ia shtuar përmbi vajin vegjetal, kaçkavallin, kripën dhe biberin e zi.

2I shtypni dhe përzieni mirë patatet, enët e porcelanit i lyeni me vaj dhe e ndani në to glazurën.

3Në një pijat tjetër i derdhni përbërësit e garniturës të cilat i përzieni me keçap. Enët i vëni në furrë për pjekje në temperaturë 180 gradë celsius për 10 minuta.

4Pas pjekjës ia vendosni nga një copë kaçkavall dhe përsëri i vendosni në furrë për pjekje rreth 3 minuta.

Përbërësit

4 patate

1 luge te gjelles vaj vegjetal

kaçkavall

kripë

Biber i zi

Përmbi

bizele

miser

biber i kuq

sallame

Suxhuk

kaçkavall

Ju bëftë mirë!

MUND TË JU PËLQEJNË