Përbërësit
6 gota qumësht
1 gote miell
1 gote sheqer
1 luge te gjelles nisheste
1 luge te gjelles miell orizi
1 luge te gjelles vaj vegjetal
1 vanilje
Tepsinë për ta lyer
1 luge te gjelles gjalpë
3 luge te gjelles sheqer pluhur
Hapat
Fillimisht në një tenxhere e derdhim miellin në temperaturë mesatare rreth 3 minuta e pjekim duke e përzier vazhdimishtë.
Përveç vajit vegjetal dhe vaniljës të gjithë përbërësit e tjerë i derdhim në tenxhere dhe e vazhdojmë përzierjën.
Pasi të vlojë disa minuta, ia bashkangjeshim vajin vegjetal, vaniljës dhe e përziejmë në temperaturë të ultë.
Tepsinë e lyejmë me vaj dhe sheqer pluhur.
Glazurën e derdhim në tepsi, dhe e pjekim në temperaturë të lartë, ndërkohë duke e sillur tepsinë.
Pas pjekjës e vendosim në frigorifer ku preferohet të qëndroj rreth 4 orë.
Ju bëftë mirë!