Vala

Përbërësit

6 gota qumësht

1 gote miell

1 gote sheqer

1 luge te gjelles nisheste

1 luge te gjelles miell orizi

1 luge te gjelles vaj vegjetal

1 vanilje

Tepsinë për ta lyer

1 luge te gjelles gjalpë

3 luge te gjelles sheqer pluhur

Hapat

Fillimisht në një tenxhere e derdhim miellin në temperaturë mesatare rreth 3 minuta e pjekim duke e përzier vazhdimishtë.

Përveç vajit vegjetal dhe vaniljës të gjithë përbërësit e tjerë i derdhim në tenxhere dhe e vazhdojmë përzierjën.

Pasi të vlojë disa minuta, ia bashkangjeshim vajin vegjetal, vaniljës dhe e përziejmë në temperaturë të ultë.

Tepsinë e lyejmë me vaj dhe sheqer pluhur.

Glazurën e derdhim në tepsi, dhe e pjekim në temperaturë të lartë, ndërkohë duke e sillur tepsinë.

Pas pjekjës e vendosim në frigorifer ku preferohet të qëndroj rreth 4 orë.

Ju bëftë mirë!

MUND TË JU PËLQEJNË