Vala

Zvicra rregullisht renditet te vendet më të shtrenjta në botë dhe nuk ka gjasa të fitojë ndonjë çmim për të qenë një destinacion buxhetor. Por, jo gjithçka në vend kushton aq shtrenjtë.

Qytetarët e Zvicrës tregojnë se çfarë mendojnë se në të vërtetë ka vlerë më të lirë në Zvicër.

Ja çfarë kanë thënë:

Udhëtimet njëditore:

Komunat e qytetit rreth Zvicrës ofrojnë udhëtime njëditore, të cilat u lejojnë banorëve vendas të udhëtojnë pothuajse në gjithë rrjetin e transportit publik zviceran për rreth 40 franga zvicerane.

Lexuesit gjithashtu vunë në dukje se bileta supersaver SBB / CFF mund të jetë një vlerë e mirë. Dhe blerja e një karte udhëtimi gjysmëfare për rrjetin hekurudhor konsiderohet gjithashtu një investim i mirë përcjell albinfo.ch. Kjo kartë e gjysmëbiletave siguron një zbritje prej 50 për qind në udhëtimet hekurudhore, autobus dhe anije nëpër Zvicër. Kushton 185 franga për vitin e parë dhe pastaj 165 franga për vitet e mëvonshme.

Transporti publik për fëmijët:

Udhëzuesi SBB / CFF Junior lejon fëmijët nga mosha gjashtë deri në 16 vjet të udhëtojnë për një vit të tërë për 30 franga zvicerane nëse udhëtojnë me një prind që ka një biletë të vlefshme. Kjo kartë junior është gjithashtu e lirë nga fëmija i tretë.

Ushqimi në restorantin Migros

Restorantet e zinxhirit të supermarketeve Migros, sipas standardeve zvicerane, janë një vend i mirë dhe i lirë për të ngrënë me kursin kryesor në mesditë, duke kushtuar rreth 10 franga zvicerane. Ekziston gjithashtu një opsion i arsyeshëm për mëngjes me disa copa buke, gjalpë dhe bllokim dhe një pije të nxehtë që kushton rreth 7 franga.

Një tjetër opsion relativisht i lirë në Zvicër janë menytë e vendosura (Tagesmenü / menu du jour) që ofrojnë shumë restorante në kohën e drekës.

Elektronika

Disa lexues vunë në dukje se çmimet për elektronikë në Zvicër ishin jo aq të larta krahasuar me vendet në Evropë, pjesërisht për shkak të normës më të ulët të taksës së shtuar në Zvicër (norma standarde është 7.7 për qind). Një lexues vuri në dukje gjithashtu se periudha e garancisë është e mirë në Zvicër. Dy vjet është standardi për produktet e reja.

Shkollat

Sistemi arsimor publik i Zvicrës është i shkëlqyer dhe absolutisht falas. Në të vërtetë, kjo e drejtë për një “arsim adekuat” dhe falas është garantuar edhe në Kushtetutën zvicerane.

Vera e mirë dhe birra

Supermarketet në Zvicër shesin verë relativisht të lirë dhe birrë.

Parkingu i Qytetit

Disa njerëz vunë në dukje se parkimi i makinave në qytetet zvicerane është më i lirë sesa “në shtëpi” me normat e 1 frank në orë jo të rralla.

Ikea dhe H&M

Rrobat në dyqane si H & M dhe mobilje nga Ikea në fakt kanë çmime shumë të mira në Zvicër krahasuar me vendet e tjera. Me paga, përgjithësisht më të larta në Zvicër, kjo do të thotë që këto produkte janë relativisht të lira.

MUND TË JU PËLQEJNË