Psikologu Dr. John Gottman mund ta parashikojë me 91% saktësi nëse një lidhjes po i vjen fundi.

Prognoza e tij bazohet duke i vëzhguar çiftet duke u fjalosur, transmeton Telegrafi.

Pasi ia ka dedikuar tërë jetën e tij studimit të çifteve, Dr. Gottman ka zbuluar se ata që ndahen kanë tendenca të fjalosen në disa mënyra të caktuara.

Kritikat

Kritikat janë një mënyrë e ballafaqimit me një problem që përfshin sulmimin dhe fajësimin e tjetrit person. Kur e kritikoni partnerin, ju jeni duke nënkuptuar sek a diçka të gabuar dhe të pandryshueshme te ai, e veçanërisht pasi kritikat shpeshherë bartin me vete fjalët “gjithmonë” dhe “asnjëherë”.

Kjo e bën partnerin të ndihet i sulmuar dhe refuzuar, e nuk i mbetet asnjë mënyrë tjetër për të reaguar pos me vetëmbrojtje.

Nëse e gjeni veten duke thënë gjëra si “ty asnjëherë nuk ta ndien” ose “je shumë egoist”, atëherë kjo gjë do t’jua sjell fundin e lidhjes.

Refuzoni të komunikoni

Refuzimi për të komunikuar ndodh kur e vendosni një mur mes juve dhe partnerit duke u tërhequr nga fjalosja, duke e pamundësuar çdo përpjekje për ta filluar prapë bisedën, dhe duke e distancuar veten fizikisht dhe emocionalisht.

Kjo shprehi është destruktive sepse e lë partnerin të ndihet i refuzuar dhe braktisur.

Nëse gjatë një fjalosje keni tendenca të largoheni dhe të shtireni sikur të zënë, atëherë kjo gjë do t’jua shkatërrojë lidhjen, prandaj duhet ta ndryshoni.

MUND TË JU PËLQEJNË