Vala

Një studim i Chicago Nicholas Epley, i kryer nga një profesor i shkencës së sjelljes në Universitet, ka përcaktuar që njerëzit shumë inteligjentë karakterizohen nga dhënia e cilësive njerëzore, tek lloje ose objekte të tjera.

“Historikisht, antropomorfizimi është konsideruar si një shenjë fëminore ose budallaqe, por në fakt është një trend që i bën njerëzit speciet më të zgjuara në planet”, tha profesori.

Truri i njeriut është programuar të kërkojë mendje të tjera për të komunikuar me të. Kjo është arsyeja pse ne gjithmonë përpiqemi të përqendrohemi dhe të krijojmë lidhje me kafshët, duke u folur atyre. Kjo veçori është shumë inteligjente, kështu që nëse shihni dikë që flet me kafshët, mos e gjykoni.

Kafshët gjithashtu kanë mësuar të përpunojnë disa nga karakteristikat e gjuhës njerëzore, duke u bërë kështu në gjendje të njohin disa nga fjalët, intonimet dhe gjestet tona.

MUND TË JU PËLQEJNË