Evakuimi i mishit dhe i produkteve të qumështit është bërë shumë popullor, andaj në dhjetë vitet e fundit numri i vegjetarianëve është rritur me 350 për qind.

Disa njerëz kthehen në këtë dietë nga etika, të tjerë nga modestia, e treta është për arsye shëndetësore.Një dietë e ekuilibruar vegjetarianë me më pak kripë dhe ushqime të përpunuara mund të çojë në një zvogëlim të rrezikut për sëmundjet e zemrës, si dhe diabetin. Kujdes duhet t’i kushtohet futjes së hekurit, zinkut dhe kalciumit, pasi ato janë më pak të përfshira në regjimin vegjetarian.

Këtu është ajo që ndodh në trup për një vit në një dietë vegjetariane: Pas disa ditësh Nëse vendosni të bëheni vegjetarian, së pari do të ndjeni hyrjen e energjisë që vjen nga largimi i mishit dhe dominimi i një diete të bazuar në fruta, perime dhe arra. Është e nevojshme të mendojmë paraprakisht për racionet në mënyrë që të sigurohet një mirëmbajtje e vazhdueshme e nivelit të energjisë.

Pas disa javësh Pas disa javësh të largimit të mishit, do të ketë një ndryshim në zorrët, kryesisht më të mirë, megjithëse nuk përjashtohen shtimi i gazrave, pasi dieta vegjetarianë ka fibra më shumë dhe shtimi i karbohidrateve mund të shkaktojnë acarim. Pas disa muajve Lëkura do të jetë më e pastër, por niveli i vitaminës D mund të bie. Kjo vitaminë është e rëndësishme për dhëmbë, kocka dhe muskuj, dhe mungesa është e ndërlidhur me sëmundjet e zemrës, migrenë dhe depresionin.

Rezervat ruhen në trup vetëm dy muaj dhe pasi organizmi e prodhon duke iu falënderuar rrezeve të diellit, nuk do të ishte e gabuar që në dietën vegjetarianë të kaloni kah fundi i dimrit.

Pas një viti Ndërsa i afroheni vitit, rezervat e vitaminës B12 shpenzohen. Lodhja, frymëmarrja e vështirësuar, ethet në këmbë dhe duar, rënia e memories janë disa nga simptomat që ju mungon vitamina që gjendet vetëm në produktet e kafshëve. Prandaj është e rëndësishme të kompensoni, përndryshe të gjitha përfitimet për sistemin kardiovaskular do të zhduken.

Pas disa vjetësh Regjimi vegjetarian i gjatë mund të lë gjurmë në eshtra. Për 30 për qind, vegjetarianët kanë më shumë gjasa të thyejnë këmbën sesa një mishngrënës, andaj marrja e kalciumit është e rëndësishme në perimet dhe drithërat.

MUND TË JU PËLQEJNË