Por dhe pse u lirua Ukshin Hoti asnjëherë nuk u kthye në shtëpi. Ndërsa djali i tij, deputeti i Kuvendit të Kosovës, Andin Hoti ka kujtuar të atin e zhdukur me disa fotografi të rralla. Andin Hoti fotografive të publikuara në rrjetet sociale ia ka shtuar mbishkrimin “Sot 19 vjet, duke kërkuar për TY!” Ukshin Hoti ishte veprimtar dhe intelektual i shquar politik në Kosovë./21Media