Studiuesit në Universitetin e Wisonsin-Madison kërkuan nga 60 gra para menopauzës- gjysmë të trasha dhe gjysma e tyre e peshës normale- për të ngrënë kos me yndyrë të ulët çdo ditë.

Ndërkohë, 60 gra tjera hëngrën shumën ekuivalente të një meze të lehtë jo të qumështit.

Ata gjetën se, madje edhe tek ato që hëngrën më pas mish dhe karbohidrate, mezeja e kosit i ndihmoi për të zmbrapsur inflamacionin e shkaktuar nga yndyra e ngopur.

Studimi për të treguar produkte të qumështit të fermentuar si kos dhe djathi mund të ketë efekte transformuese në shëndetin e zorrëve dhe inflamacionin.