Shumica e bretkosave kanë këmbë të gjata dhe lëkurë të butë të mbuluara me mukuj. Zhabat përgjithësisht kanë këmbët më të shkurtra dhe lëkurat më të trasha.

Dhe ndërsa zhabat përgjithësisht i vëjnë vezët e tyre në fijet e gjata, bretkosat hedhin vezët e tyre në një grumbull që i ngjan një tufë rrushi.

Jo të gjitha bretkosat dhe zhabat janë të lehtë për t’u dalluar, megjithatë, biologët arrijnë t’i dallojnë me shumë lehtësi.

Ka disa bretkosat që kanë lëkurë të mbuluar me lytha, dhe  zhaba që kanë lëkurë të butë dhe të lëmuar. /Lajmi.net/