Mbi 200mg kafeinë në ditë është e ndërlidhur me mbipeshën që mund të kenë fëmijët.Ekspozimi ndaj kafeinës është e ndërlidhur me gjenet që rregullojnë peshën.

Studiuesit besojnë se gjetjet e tyre do të mbështesin gratë shtatzëna që të heqin dorë nga kafja. Studimet e mëhershme sugjeronin se fëmijët me mbipeshë rrezikohen më shumë nga prekja me diabet tp tipit 2.

Studimi është kryer nga Universiteti Gothenburg dhe është publikuar në revistën BMJ Open.