Në këtë aparat të çuditshëm, janë tiparet sikurse në telefonat e parë mobil që kanë dalë në treg, ndërsa shkronjat në tastierë, ngjajnë me gjuhën arabe.

Eksperti i objekteve të paidentifikuara, Daniel Munoz, sqaron se ngjashmëria me telefona mobil është e jashtëzakonshme dhe thotë se është i sigurt që bëhet fjalë për ndonjë lloj aparati.

Ky objekt është regjistruar si “out of time”, sikurse edhe shumë objekte tjera të panjohura dhe të çuditshme.