Kontributi i Daut Haradinajt dhe gjithë familjës së tij për luftën në Kosovës ishte i madh, për këtë familja Haradinaj ka dhënë edhe tre dëshmorë.

Në një video të rrallë, shihet Daut Haradinaj duke treguar se si u vra vëllai i tij Shkëlzeni dhe si shoku i tij për t’i mos rënë në dorë forcave serbe kishte bërë vetëvrasje.

Haradinaj në këtë videon tregon edhe se si kishin mbetur pa municion ushtarët e UÇK-së, në momentin kur ishin përballur me forcat serbe.