Vrapimi në rrugët e qyteti mund të ndikojë negativisht! Ja çka thonë hulumtuesit

Vrapimi në rrugët e qyteti mund të ndikojë negativisht! Ja çka thonë hulumtuesit
Vrapimi në rrugët e qyteti mund të ndikojë negativisht! Ja çka thonë hulumtuesit
Vrapimi në rrugët e qyteti mund të ndikojë negativisht! Ja çka thonë hulumtuesit

Ushtrimet apo vrapimi nëpër rrugët e qytetit më shumë është i dëmshëm sesa që të bën mirë, kanë treguar disa hulumtime të reja.

Gjatë këtyre ushtrimeve, frymëmarrja në tymin e trafikut tejkalon përfitimet e aktivitetit fizik, zbuluan shkencëtarët, transmeton Indeksonline.

Thithja e ajrit të ndotur madje edhe për dy orë është parë që të ngurtësojë arteriet dhe të zvogëlojë funksionin e mushkërive dhe të zvogëlojë funksionin e mushkërive, duke luftuar të gjitha të mirat që i përfitoni nga stërvitja.

Studiuesit nga Imperial College London dhe Universiteti Duke në SHBA gjithashtu zbuloi se ndotja e ajrit është shumë e lokalizuar- kështu që duke lënë një rrugë të zënë dhe duke ushtruar në një park, ishte e mjaftueshme për të përfituar nga vrapimi.

Lexo Revisten Online

Korrik, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
Kallashi - E pakrahasueshmja
Po ç’mu kujtove sot, o Teki Dervishi!
Hasan Gashi - Hasan Hakubeti!
Rrëfimi i njeriut që mbeti pa familje - Nuk i mbet kush as për farë!

https://kosovarja.al/shendetesi/