Si mund të ndalet osteoporoza

Si mund të ndalet osteoporoza
Si mund të ndalet osteoporoza
Si mund të ndalet osteoporoza

Osteoporoza është sëmundje që lidhet me humbjen e masës kockore e cila ndodh në mënyrë të heshtur dhe progressive deri sa ndodh fraktura e pare.

Kjo sëmundje prek të dy gjinitë por është më e shprehur tek femrat.

Pas moshës 20 vjeç hollimi i kockave është një proces natyral i cili nuk mund të ndalet plotësisht. Masa kockore e fituar gjatë rinisë është një përcaktues i rëndësishëm i rrezikut të osteoporozës gjatë jetës së mëvonshme. Prandaj ndërgjegjësimi për osteoporozën duhet të fillojë që herët në moshë të re, me qëllim që të ndërmerren masa për të parandaluar atë.

Sasia e kalciumit që duhet të konsumojmë ndryshon në stade të ndryshme të jetës. Adoleshentët janë kategoria që kanë më shumë nevojë për ushqime të pasura me kalcium.

Ushqimet e pasura me kalcium janë qumështi dhe nënproduktet e tij, perimet jeshile si brokoli, lakra jeshile, etj.

Marrja e mjaftueshme e kalciumit dhe e vitamins D ndihmon në shëndetin e kockave. 

Lexo Revisten Online

Shkurt, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
“Nesa Underwear”, Egzon Kazagiqi e Marigona Fazliu godasin me të brendshme...
I lumtur apo i mërzitur?
Nëna që ia vranë fëmijët - Shtron sofrën për fëmijët që si ka më...
Afarist i suksesshëm, drejtor ekzekutiv i Unionit të bizneseve shqiptaro-gjermane

https://kosovarja.al/shendetesi/