Pesë ushqimet që përmirësojnë shikimin

Pesë ushqimet që përmirësojnë shikimin
Pesë ushqimet që përmirësojnë shikimin
Pesë ushqimet që përmirësojnë shikimin

Ju ndoshta keni dëgjuar që karota është e shëndetshme, veçanërisht për sytë, dhe kjo është më se e vërtetë.

Beta­carotene, një lloj i vitaminës A, që është në përbërje të saj, ndihmon në retinë dhe pjesë të tjera të syrit, duke bërë që kjo shqisë të funksionojë pa probleme.

Sallata jeshile e pasur me antioksidantë është po ashtu e shëndetshme. Studimet kanë treguar se konsumimi i saj ul rrezikun e dëmtimit të syve. Të shëndetshme për përmirësimin e shikimit konsiderohen po ashtu edhe e verdha e vezës, frutat e pyllit, lajthitë dhe peshku.

Lexo Revisten Online

Shtator, 2017

€ 1.99

| Blej Tani
Shqiptari që rrëmbeu titullin “Më i bukuri i Gjermanisë”
Ç’kohë është kjo?
Ia ka bërë varrin djalit, edhe pse eshtrat ende nuk i janë gjetur
Luftëtari që vlejti sa 1000 ushtarë

http://kosovarja.al/shendetesi/