Migrena dhe pasojat e saj

Migrena dhe pasojat e saj
Migrena dhe pasojat e saj
Migrena dhe pasojat e saj

Nëse keni migrenë, ju mund të vuani njërën nga këto kushtet.

Më shumë se migrenë

Nëse ju jeni me migrenë, keni mundësi të keni edhe probleme të tjera shëndetësore ose do të keni në të ardhmen.

Depresioni

Nëse jeni me migrenë të pjesshme ju keni më shumë gjasa të kaloni në depresion sesa një person pa migrenë. Kjo ndodh për shkak se njerëzit me migrenë përjetojnë më shumë dhimbje.

Ankthi

Personat me migrenë kronike janë më të shfaqur ndaj çrregullimeve të ankthit. Me shume se gjysma e personave qe jane me migrenë janë edhe me ankth.

Goditjet

Shumica e studimeve kanë gjetur se goditjet shkaktohen nga mpiksjet e gjakut dhe migrenës.

Epilepsia

Ndërrimi i shpeshtë i humorit mund të shkaktohet nga çrregullimet epilepsike dhe migrena. Të dyja shkaktojnë çrregullime në tru në pjesën ku truri ka më shumë mundësi të reagoj.

Problemet e zemrës

Femrat dhe meshkujt me migrenë kanë më shumë mundësi të pësojnë sulme në zemër. Përveq sulmeve në zemër, personat me diabet janë në rrezik të madh për tension të gjakut dhe diabet.

Astma

Edhe pse astma është çrregullim respiratorik ajo shkon së bashku me migrenën, duke shkaktuar inflamacione të gjakut mirëpo medikamentet që i marrim kundër astmës na ndihmojnë edhe në lehtësimin e migrenës.

Lexo Revisten Online

Gusht, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
E pakrahasueshmja Morenë!
Gjurmëmadhi Qani Mehmedi
Pa Kosovë si pa sy!
Si u mor gabimisht në Hagë Agim Murtezi?

https://kosovarja.al/shendetesi/