Kripa në dietë është shumë më e rrezikshme se sa mendojmë

Kripa në dietë është shumë më e rrezikshme se sa mendojmë
Kripa në dietë është shumë më e rrezikshme se sa mendojmë
Kripa nu00eb dietu00eb u00ebshtu00eb shumu00eb mu00eb e rrezikshme se sa mendojmu00eb

Është e njohur se shumë kripë në dietë është e dëmshme për zemrën dhe presionin e gjakut, por nuk keni pyetur veten ndonjëherë se çfarë i bën ajo trurit tuaj.

Hulumtimi i ri i publikuar në revistën Nature Neuroscience, gjeti se minjtë që janë ushqyer me ushqime me tepër kripë kanë pasur çrregullime kognitive.

Minjtë treguan një rënie në aftësinë për të lëvizur në labirint, transmeton KosovaPress.
Ushqimi i kripur ka ndikuar në rritjen e interleukin-17, i cili mund të ndryshojë sinjalet kimike të enëve të gjakut në tru.

Autorët e studimit thonë se njerëzit që përdorin shumë kripë në dietë mund të kenë pasoja të ngjashme, por kjo ende nuk është hulumtuar.

Lexo Revisten Online

Gusht, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
E pakrahasueshmja Morenë!
Gjurmëmadhi Qani Mehmedi
Pa Kosovë si pa sy!
Si u mor gabimisht në Hagë Agim Murtezi?

https://kosovarja.al/shendetesi/