Kripa në dietë është shumë më e rrezikshme se sa mendojmë

Kripa në dietë është shumë më e rrezikshme se sa mendojmë
Kripa në dietë është shumë më e rrezikshme se sa mendojmë
Kripa në dietë është shumë më e rrezikshme se sa mendojmë

Është e njohur se shumë kripë në dietë është e dëmshme për zemrën dhe presionin e gjakut, por nuk keni pyetur veten ndonjëherë se çfarë i bën ajo trurit tuaj.

Hulumtimi i ri i publikuar në revistën Nature Neuroscience, gjeti se minjtë që janë ushqyer me ushqime me tepër kripë kanë pasur çrregullime kognitive.

Minjtë treguan një rënie në aftësinë për të lëvizur në labirint, transmeton KosovaPress.
Ushqimi i kripur ka ndikuar në rritjen e interleukin-17, i cili mund të ndryshojë sinjalet kimike të enëve të gjakut në tru.

Autorët e studimit thonë se njerëzit që përdorin shumë kripë në dietë mund të kenë pasoja të ngjashme, por kjo ende nuk është hulumtuar.

Lexo Revisten Online

Shkurt, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
“Nesa Underwear”, Egzon Kazagiqi e Marigona Fazliu godasin me të brendshme...
I lumtur apo i mërzitur?
Nëna që ia vranë fëmijët - Shtron sofrën për fëmijët që si ka më...
Afarist i suksesshëm, drejtor ekzekutiv i Unionit të bizneseve shqiptaro-gjermane

https://kosovarja.al/shendetesi/