Këto shprehi po ju lënë zgjuar natën

Këto shprehi po ju lënë zgjuar natën
Këto shprehi po ju lënë zgjuar natën
Këto shprehi po ju lënë zgjuar natën

Nëse jeni të lodhur dhe shkoni të flini por përfundoni duke qëndurar me orë të tëra zgjuar, mund të filloni të pyesni veten se po ju ndodhë një gjë e tillë.

Përgjigjja qëndron tek disa shprehi të cilat ju po I bëni vazhdimisht dhe që me gjasë po ju lënë natën zgjuar.

Një nga ta është telefoni juaj mobil apo telefonat e mençur.

Gjatë qëndrimit në telefon, ju përqendroheni në gjëra të ndryshme, shpesh duke u ekspozuar edhe ndaj përmbajtjeve shqetësuese të cilat bëjnë që ju të humbisni gjumin.

Bëni mirë që të mos përdorni telefoni pasi të shtriheni në shtrat.

Mendimet shqetësuese. Shumë persona shpenzojnë orë të tëra pasi të vendosin kokën në jastëk duke u shqetësuar për problemet e ndryshme apo probleme të tjera të tyre. Kjo pa dyshim që largon gjumin.

Jastëku i papërshtatshëm. Po, jastëku ka rëndësi tejet të madhe në gjumin tuaj. Nëse ju nuk keni një të tillë i cili është komod për ju, atëherë përgatituni për orë të tëra pa gjumë.

Kondicioneri I ajrit. Gjatë ditëve të nxehta të verës, persona të shumtë preferojnë që të flenë me kondicionerin e ajrit lëshuar në mënyrë që të ulin temperaturat. Mirëpo kjo është tërësisht gabim dhe i kontribuon negativisht gjumit.

Ju përveç se nuk do të bëni gjumë të rehatshme, keni shumë gjasa të sëmureni dhe të ftoheni./Indeksonline/

Lexo Revisten Online

Tetor, 2017

€ 1.99

| Blej Tani
Luiza Hasani vajza me yll në ballë
Isha i fundit i ndershëm
I pazëvendësueshmi
Unë budallaqja, u dashurova në profën e matematikës!

http://kosovarja.al/shendetesi/