Këto janë shenjat që po pini shumë kafe: Kushtoni kujdes që të mos e dëmtoni organizmin!

Këto janë shenjat që po pini shumë kafe: Kushtoni kujdes që të mos e dëmtoni organizmin!
Këto janë shenjat që po pini shumë kafe: Kushtoni kujdes që të mos e dëmtoni organizmin!
Këto janë shenjat që po pini shumë kafe: Kushtoni kujdes që të mos e dëmtoni organizmin!

Në çdo gjë duhet të kënaqeni me masë, ndërkaq ky rregull vlen edhe për kafen!

Shumica e njerëzve nuk e fillojnë ditën pa një filxhan kafe, mirëpo lajm i mirë është që kjo ka edhe mjaft përparësi shëndetësore, siç janë jetëgjatësia dhe ulja e rrezikut nga demencia.

Mirëpo, teprimi me këtë pije mund të çojë deri te efektet anësore të cilat deri tani ndoshta edhe i keni vërejtur por nuk i keni lidhur me kafen. Natyrisht, nuk duhet të hiqni dorë nga kjo pije, por kushtoni kujdes të mos e teproni me sasinë ditore, transmeton Telegrafi.

Jeni të shqetësuar

Nga teprimi me kafe bëheni dukshëm nervoz, sepse kafeina stimulon sistemin e mesëm nervor, ndërsa njëkohësisht lidh nivelin e adrenalinës, dopaminës dhe glutaminës.

Ky kombinim mund të çojë deri te vështirësitë, nervozizmi, rrahjet e shpejta të zemrës, madje edhe deri te shpërthimi i hidhërimit.

Lexo Revisten Online

Korrik, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
Kallashi - E pakrahasueshmja
Po ç’mu kujtove sot, o Teki Dervishi!
Hasan Gashi - Hasan Hakubeti!
Rrëfimi i njeriut që mbeti pa familje - Nuk i mbet kush as për farë!

https://kosovarja.al/shendetesi/