Hani kos si një meze para çdo vakti, këto janë përfitimet

Hani kos si një meze para çdo vakti, këto janë përfitimet
Hani kos si një meze para çdo vakti, këto janë përfitimet
Hani kos si një meze para çdo vakti, këto janë përfitimet

Konsumimi i kosit si një meze para ngrënies mund të lehtësojë inflamacionin, hipertensionin dhe rritjen e shëndetit të zorrëve, është gjetur një studim i ri.

Studiuesit në Universitetin e Wisonsin-Madison kërkuan nga 60 gra para menopauzës- gjysmë të trasha dhe gjysma e tyre e peshës normale- për të ngrënë kos me yndyrë të ulët çdo ditë.

Ndërkohë, 60 gra tjera hëngrën shumën ekuivalente të një meze të lehtë jo të qumështit.

Ata gjetën se, madje edhe tek ato që hëngrën më pas mish dhe karbohidrate, mezeja e kosit i ndihmoi për të zmbrapsur inflamacionin e shkaktuar nga yndyra e ngopur.

Studimi për të treguar produkte të qumështit të fermentuar si kos dhe djathi mund të ketë efekte transformuese në shëndetin e zorrëve dhe inflamacionin.

Lexo Revisten Online

Qershor, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
Ajkune Ahmetaj, një emër suksesi
FAJI JETIM
Njeriu që ndali rrahjet, therjet, vrasjet...
25 të vrarët e hoxhës së Keqekollës

http://kosovarja.al/shendetesi/