Gjumi i tepërt të dëmton!

Gjumi i tepërt të dëmton!
Gjumi i tepërt të dëmton!
Gjumi i tepërt të dëmton!

A të pëlqen të flesh disa orë më shumë mëngjesin e së dielës?

Nga kërkimet rezulton se të flesh më shumë gjumë, edhe vetëm gjatë fundjavave, i bën një dëm të madh shëndetit tënd.

Të gjithë e dimë se të flesh më pak orë gjumë është e dëmshme, por edhe të flesh më tepër orë mund të jetë po aq e dëmshme.

Disa nga efektet negative të fjetjes së tepërt mund t’i lexoni në listën e mëposhtme:

Shtim në peshë

Dhimbje koke

Dhimbje shpine

Plakje të parakohshme

Sëmundje të zemrës dhe diabet

Depresioni

Çrregullimet e ritmit circadian

Lodhja e vazhdueshme

Ulje e fertilitetit

Vdekje.

Lexo Revisten Online

Korrik, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
Kallashi - E pakrahasueshmja
Po ç’mu kujtove sot, o Teki Dervishi!
Hasan Gashi - Hasan Hakubeti!
Rrëfimi i njeriut që mbeti pa familje - Nuk i mbet kush as për farë!

https://kosovarja.al/shendetesi/