Gjashtë sjelljet dhe zakonet e fëmijëve që sëmuren shumë rrallë

Gjashtë sjelljet dhe zakonet e fëmijëve që sëmuren shumë rrallë
Gjashtë sjelljet dhe zakonet e fëmijëve që sëmuren shumë rrallë
Gjashtë sjelljet dhe zakonet e fëmijëve që sëmuren shumë rrallë

Mbajnë duart të pastra

Larja e rregullt e duarve zvogëlon rrezikun e sëmundjeve të frymëmarrjes dhe gastrointestinale, prandaj mësojini fëmijët tuaj me zakonin e pastrimit të tyre duke përdorur sapun para dhe pasi të hanë dhe pasi kanë shkuar në tualet.

Janë aktivë çdo ditë
Studimet tregojnë se stërvitja e rregullt dhe e moderuar mund të zvogëlojë deri në 50% rrezikun e ftohjes apo gripit duke rritur qarkullimin e qelizave që luftojnë infeksionin.

Flenë mjaftueshëm gjumë
Privimi i gjumit gati dyfishon rrezikun për t’u prekur nga gripi dhe ftohja. Shumica e fëmijëve kanë nevojë për 14 orë gjumë në ditë, ndërsa fëmijët në moshën parashkollore për 11-13 orë.Shmangin prekjen e fytyrës

Viruset hyjnë në trup nëpërmjet hundës, syve dhe gojës, kështu që ndihmoni fëmijën tuaj të mbajë duart larg këtyre zonave. Kjo mund të jetë shumë e vështirë për t’u arritur, por larja e duarve do të ndihmonte në minimizimin e rrezikut.

Hanë ushqime të shëndetshme dhe të ekuilibruara
Konsumi i shumë frutave dhe perimeve ndihmon në përforcimin e sistemit imunitar të fëmijës. Jepini atyre shumë ushqime të pasura me vitaminë C si brokoli, luleshtrydhe, portokall dhe vitaminë D si ton, qumësht, drithëra.

Kanë bërë vaksinën e gripit
Kjo është mënyra më e mirë për të parandaluar gripin. Nëse ende nuk ja keni bërë fëmijës suaj, nuk duhet të prisni më gjatë.pernenat.

Lexo Revisten Online

Gusht, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
E pakrahasueshmja Morenë!
Gjurmëmadhi Qani Mehmedi
Pa Kosovë si pa sy!
Si u mor gabimisht në Hagë Agim Murtezi?

https://kosovarja.al/shendetesi/