Fëmijët,duhani dhe astma

Fëmijët,duhani dhe astma
Fëmijët,duhani dhe astma
Fëmijët,duhani dhe astma

Fëmijët e ekspozuar ndaj tymit të duhanit mund të vuajnë nga astma dhe infeksionet

Fëmijët që janë të ekspozuar ndaj tymit të duhanit kanë një rrezik më të lartë për zhvillimin e një sërë sëmundjesh infektive, raportuan hulumtuesit nga Universiteti i Hong Kongut. Rezultatet tregojnë se për imunitetin e fëmijëve ndikon negativisht, ekspozimi ndaj tymit të cigareve në muajt e parë të jetës, veçanërisht për lindjet e parakohshme dhe fëmijët me peshë të ulët në lindje.

Sipas hulumtimit, dihet tashmë që fëmijët e ekspozuar ndaj tymit të duhanit, shpesh vuajnë nga astma dhe infeksionet e sistemit të frymëmarrjes. Rezultatet e studimit të ri bazohen në monitorimin e 7,402 fëmijëve nga lindja deri në vitin e tetë të jetës,


Lexo Revisten Online

Mars, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
Merita Merja - Parukierja më e kërkuar shqiptare
Hajni në ballë të oxhakut
Si i dëbuam dhe vramë shqiptarët nga Toplica?
“KD Businnes Development”, ngritë ekonominë e Kosovës

http://kosovarja.al/shendetesi/