Farat e shalqirit ndihmojnë në sëmundje që nuk i mendoni!

Farat e shalqirit ndihmojnë në sëmundje që nuk i mendoni!
Farat e shalqirit ndihmojnë në sëmundje që nuk i mendoni!
Farat e shalqirit ndihmojnë në sëmundje që nuk i mendoni!

Shalqiri është një ndër përbërësit më të preferuar gjatë ditëve të nxehta

Nuk është vetëm shijshëm dhe freskues, por është edhe një pastrues shumë i mirë i trupit. Por, kur bie fjala te farat e shalqirit, të gjithë mëndojnë t’i hedhin menjëherë poshtë. Këto fara përmbajnë komponentë shumë të rëndësishëm si yndyrna, proteina dhe një pjesë të madhe të mineraleve. Kanë shumë vitaminë B, foliate dhe mineralet si magnez, kalium, mangan, hekur, zink, fosfor dhe bakër. 

Përveç kësaj, ata janë një burim fantastik i kalorive, sepse 100 gram fara shalqi kanë rreth 600 gram kalori. Farat e shalqirit janë gjithashtu antioksidantë të fuqishëm dhe janë efikasë në trajtimin e hipertensionit, impotencës dhe arteriosklerozës. Këto fara përmirësojnë qarkullimin e gjakut dhe ndihmojnë në zgjerimin e kapilarëve. 

Për të marrë të gjitha përfitimet e farave të shalqirit, duhet t’i gatuani në mënyra të ndryshme. Për t’ju ndihmuar të trajtoni diabetin me fara shalqiri, që është sëmundja më e përhapur në këto kohë, duhet t’i përdorini në këtë mënyrë. Përbërësit: 1 grusht fara shalqiri 2 litra ujë Përgatitja: Kombinoni ujin dhe farat e shalqirit në një enë. Vërini në zjarr të vlojnë për 15 minuta. 

Përdoreni këtë çaj për 2 ditë rresht, më pas bëni një ditë pushim. Përsëriteni këtë trajtim për disa javë në po të njëjtën mënyrë.


Lexo Revisten Online

Dhjetor, 2017

€ 1.99

| Blej Tani
Mis, ikonë femërore, ekstravagante, misterioze
Sonte, 31 dhjetor 2017
Çka thotë Shaqir Palushi për kompaninë e tij, për Kosovën, për familjet në nevojë e për Çun Lajçin?
A është dheu i Kosovës i mallkuar?

http://kosovarja.al/shendetesi/