A ndikon madhësia e qafës tek problemet me shëndetin, mësoni çka ka zbuluar studimi më i fundit

A ndikon madhësia e qafës tek problemet me shëndetin, mësoni çka ka zbuluar studimi më i fundit
A ndikon madhësia e qafës tek problemet me shëndetin, mësoni çka ka zbuluar studimi më i fundit
A ndikon madhësia e qafës tek problemet me shëndetin, mësoni çka ka zbuluar studimi më i fundit

Nëse nuk mund ta mbyllni deri në fund këmishën, mund të keni një problem të madh që kërkon vëmendje mjekësore të menjëhershme:

Meshkujt me madhësi të qafës shumë të madhe janë më të rrezikuar nga sëmundjet e zemrës, ka zbuluar një studim brazilian.

Pasi analizuan të dhënat e gati 4000 meshkujve, shkencëtarët përcaktuan se mesatarja e perimetrit të qafës është rreth 40 cm.

Për çdo cm rritje në perimetrin e qafës, meshkujt janë 32% më të rrezikuar që të zhvillojnë rezistencë ndaj insulinës, 24% më të rrezikuar nga tensioni i lartë i gjakut, 50% më të rrezikuar që të kenë trigliceride të larta dhe 22% që të kenë nivele më të ulëta të kolesterolit të mirë (HDL), transmeton living.al.

Depozita dhjamore përreth qafës mund të prodhojë substanca inflamatore që çojnë në formimin e pllakës bakteriale në arteriet karotide në qafë, duke rritur rrezikun për zhvillimin e sëmundjeve të zemrës.

Lexo Revisten Online

Korrik, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
Kallashi - E pakrahasueshmja
Po ç’mu kujtove sot, o Teki Dervishi!
Hasan Gashi - Hasan Hakubeti!
Rrëfimi i njeriut që mbeti pa familje - Nuk i mbet kush as për farë!

https://kosovarja.al/shendetesi/