A e dini që diabetikët duhet të kontrollojnë gishtat?

A e dini që diabetikët duhet të kontrollojnë gishtat?
A e dini që diabetikët duhet të kontrollojnë gishtat?
A e dini që diabetikët duhet të kontrollojnë gishtat?

Pse duhet një veprim i tillë! Një prej shumë ndikimeve të diabetit është se ai mund të prekë ndjeshmërinë e gishtave të këmbëve.

Kjo do të thotë se disa pacientë as nuk e kuptojnë nëse kanë plagë në shputën e tyre.

Nëse dëshironi të shihni në detaj ose pa u munduar të ktheni shumë këmbën mund të përdorni një lupë ose ndonjë pasqyrë të vogël me shkop.

Pacientët nëse vërejnë ndonjë pjesë të skuqur apo si të djegura duhet t’ia tregojnë mjekut.

Njëkohësisht, nëse dikush që nuk vuan nga diabeti rregullisht vëren plagë në këmbë që nuk i kishte dalluar më parë, mund të jetë shenjë se në fakt kanë diabet dhe duhet të konsultohen me një ekspert./21Media

Lexo Revisten Online

Dhjetor, 2017

€ 1.99

| Blej Tani
Mis, ikonë femërore, ekstravagante, misterioze
Sonte, 31 dhjetor 2017
Çka thotë Shaqir Palushi për kompaninë e tij, për Kosovën, për familjet në nevojë e për Çun Lajçin?
A është dheu i Kosovës i mallkuar?

http://kosovarja.al/shendetesi/