Varësia nga testet e shtatzënisë: Çfarë është ky fenomen?!

Varësia nga testet e shtatzënisë: Çfarë është ky fenomen?!
Varësia nga testet e shtatzënisë: Çfarë është ky fenomen?!
Varësia nga testet e shtatzënisë: Çfarë është ky fenomen?!

Ta kuptoni se keni mbetur shtatzënë është një nga momentet më emocionuese në jetë, e në veçanti kur për një kohë të gjatë keni pritur të keni një bebe.

Prandaj, nuk është befasi që shumë nëna në pritje bëjnë më shumë se një test të shtatzënisë për t’i konfirmuar lajmet e mira, transmeton Telegrafi.

Sipas hulumtimeve të reja nga ueb sajti i prindërve ‘ChannelMum’, gratë shtatzëna në Mbretërinë e Bashkuar me shumë gjasë janë duke u bërë të varura nga testet e shtatzënisë përgjatë javëve të para të shtatzënisë së tyre.

Duke e quajtur këtë fenomen si ‘varësia nga testi i shtatzënisë’, sajti thotë se 62 për qind e nënave në pritje pranojnë se herë pas here bëjnë teste të tilla edhe pasi i kanë pranuar rezultatet pozitive – ku një në 12 gra e bëjnë këtë deri të vjen koha e skanimit 12-javor.

Por, cila është arsyeja për këtë? Gratë duan ta sigurojnë vetveten se çdo gjë është duke shkuar në rregull me shtatzëninë e tyre gjatë javëve të hershme kritike.

Dhe, përderisa nuk ka asgjë të gabuar rreth kësaj, kostoja e testeve të përsëritura mund të jetë pak e lartë.

Ekspertët sugjerojnë të mos bëheni e varur nga këto teste, sepse janë të shtrenjta dhe është i panevojshëm testimi i vazhdueshëm.

Lexo Revisten Online

Shkurt, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
“Nesa Underwear”, Egzon Kazagiqi e Marigona Fazliu godasin me të brendshme...
I lumtur apo i mërzitur?
Nëna që ia vranë fëmijët - Shtron sofrën për fëmijët që si ka më...
Afarist i suksesshëm, drejtor ekzekutiv i Unionit të bizneseve shqiptaro-gjermane

https://kosovarja.al/per-jete/