Shenjat që tregojnë se bebet kanë shumë vapë

Shenjat që tregojnë se bebet kanë shumë vapë
Shenjat që tregojnë se bebet kanë shumë vapë
Shenjat që tregojnë se bebet kanë shumë vapë

Me qëllimet më të mira, prindërit, madje edhe gjatë ditëve të ngrohta të verës kanë nevojë që fëmijës t’i “hedhin” diçka mbi krahë apo mbi stomak apo t’i vënë kapelën e pambuktë sapo të shfaqet flladi i parë.

Ajo për të cilën nuk mendojnë është që zhegitja është njësoj e rrezikshme për shëndetin e fëmijës, transmeton Telegrafi.

1. Nëse koka dhe qafa janë të lagura, do të thotë që bebja është djersitur.

2. Kujdesuni si merr frymë bebja. Frymëmarrja e shpejtë është simptomë e zhegitjes.

3. Nëse fytyra e fëmijës është më e kuqe se zakonisht ose i janë shfaqur puçrra.

4. Mbështeteni dorën e fëmijës në gjoks, nëse është e nxehtë, do të thotë edhe një shenjë e zhegitjes.

5. Nëse fëmija nuk mund të flejë dhe është i shqetësuar, ka mundësi që të jetë i zhegitur.

Lexo Revisten Online

Korrik, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
Kallashi - E pakrahasueshmja
Po ç’mu kujtove sot, o Teki Dervishi!
Hasan Gashi - Hasan Hakubeti!
Rrëfimi i njeriut që mbeti pa familje - Nuk i mbet kush as për farë!

https://kosovarja.al/per-jete/