Nuset e së njëjtës gjini martohen në mesnatë në Australi

Nuset e së njëjtës gjini martohen në mesnatë në Australi
Nuset e së njëjtës gjini martohen në mesnatë në Australi
Nuset e së njëjtës gjini martohen në mesnatë në Australi

Martesa Akti Australian , i cili lejon çiftet e të njëjtit seks të martohen ligjërisht, hyri në fuqi më 9 janar – dhe një çift në Melbourne ishin të shpejtë për të përfituar nga ligji i ri.

Teegan Daly dhe Mahatia Minniecon mbajtën ceremoninë e tyre të dasmës në mesnatë, duke i bërë ata një nga çiftet e para për të thënë “Unë pranoj” nën aktin e ri.

Çifti mbajti një ceremoni jozyrtare më 2016, përpara se të ishte njoftuar se ata mund të ishin të martuar ligjërisht.
Ata filluan festimet me një koktej në orën 21:00, i cili u zhvillua në një bar të quajtur Ferdyduke, shkruan Independet, transmeton Indeksonline.

Vetëm 40 të ftuar ishin të ftuar, megjithatë, duo gjithashtu hapi festimet për publikun nëpërmjet mediave sociale.

“Kjo nuk është vetëm për ne, është për tërë komunitetin tonë”, tha Daly për Financial Revieë Australiane ( AFR ).
“Është një moment i madh në histori dhe është e mrekullueshme të kesh mundësi për të festuar me njerëzit në komunitet”, tha ajo.

Ndërsa Minniecon veshi një fustan tradicional të bardhë për ceremoninë, Daly sfidoi konventën duke zgjedhur një jumpsuit të gazuar.
Fotot e ngrohura nga zemra nga rasti, të marra nga fotografisti Christian Marc, tregojnë palën që feston martesat e tyre dhe puthur për herë të parë si çift i martuar ligjërisht.

Martesa e të njëjtit seks u legalizua në Australi më 7 dhjetor, pasi 61.6 përqind e njerëzve votuan për Aktin e Martesës Australiane në një anketë postare.

Në atë kohë, Daly dhe Minniecon u përpoqën të mos i kishin shpresat, duke i treguar AFR-së se ata nuk dëshironin të dilnin me një rezultat zhgënjyes.
Megjithatë, kur u njoftua se ligji u miratua, Daly rrëfeu se ata të dy shpërtheu në lot me lumturi./Indeksonline/

Lexo Revisten Online

Dhjetor, 2017

€ 1.99

| Blej Tani
Mis, ikonë femërore, ekstravagante, misterioze
Sonte, 31 dhjetor 2017
Çka thotë Shaqir Palushi për kompaninë e tij, për Kosovën, për familjet në nevojë e për Çun Lajçin?
A është dheu i Kosovës i mallkuar?

http://kosovarja.al/per-jete/