Jam nga Tirana, e dua një djalë kosovar, por nuk më do familja e tij. Pse?

Jam nga Tirana, e dua një djalë kosovar, por nuk më do familja e tij. Pse?

Shifra:“Adelina”

Përshëndetje, jam njohur me një djalë kosovar që s’jeton në Kosovë. Jam nga Tirana. Familja e tij nuk më duan. Habitëm pse nuk më duan familja e tij...
Çfarë mund të ndodh me ne? A mund të zgjidhet problemi apo asgjë s’do të ndryshojë?

Përgjigje:

Femra shqiptare nga Shqipëria është femër evropiane nga civilizimi dhe ky është një fakt që familja kosovare nuk e kapërdin akoma, meqë patriarkaliteti i familjes kosovare është akoma i mbyllur në guacë fanatike. Në Kosovë akoma nuk mund të kalojë ideja që me t’u zgjuar nga gjumi (e kam fjalën për rreth 80% të kosovarëve), të dilet në lokal për makiato, të dilet për mëngjes, drekë e darkë. Nusja shqiptare nga Shqipëria, përveç nëse është nga zonat më rurale, është larg nga koncepti i familjes kosovare dhe këtu është tërë dallimi që ka dal te ju si pengesë lidhjes serioze.

Aspekti tjetër është se në Kosovë akoma çdo familje ka ndikim te djali i vet. Nëse familja e tij nuk të do, nuk do ta keni të ardhmen e sigurt me bashkëshortin tuaj. Prandaj, nëse ata nuk të duan, tërhiqu.


Pyete Magjistaren
Lexo Revisten Online

Korrik, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
Kallashi - E pakrahasueshmja
Po ç’mu kujtove sot, o Teki Dervishi!
Hasan Gashi - Hasan Hakubeti!
Rrëfimi i njeriut që mbeti pa familje - Nuk i mbet kush as për farë!

https://kosovarja.al/magjistarja/