U gjetën eshtrat e gruas që sakrifikoi vetën për të qëndruar përfundimisht me njeriun që donte

U gjetën eshtrat e gruas që sakrifikoi vetën për të qëndruar përfundimisht me njeriun që donte
U gjetën eshtrat e gruas që sakrifikoi vetën për të qëndruar përfundimisht me njeriun që donte
U gjetën eshtrat e gruas që sakrifikoi vetën për të qëndruar përfundimisht me njeriun që donte

Janë gjetur eshtrat e një burri dhe një grua të lashtë 3 mijë vjet në një varrë në Ukrainë.

Eshtrat e tyre ishin “në përqafim” të njërit tjetrit.

Ekspertët e autopsisë thonë se nuk do të ishte e mundur të vendoset trupi i gruas në një pozitë kaq të dashur nëse ajo tashmë kishte vdekur.

Ekspertët thonë se ka të ngjarë që gruaja zgjodhi të vdiste dhe të varrosej me burrin e saj. Ata besojnë se ajo mund të jetë helmuar për vdekje, dhe u ngjit në varr dhe përqafoi partnerin e vdekur së fundmi.

Besohet se ata i takojnë Epokës së Bronzit.

Profesor Mykola Bandrivsky- i cili kreu një studim për “varrosjen e çiftit të dashur” tha: “Është një varrim unik, një burrë dhe një grua shtrirë atje, duke përqafuar njëri-tjetrin ngushtë. Të dy fytyrat po vështronin njëri-tjetrin, ballët e tyre preknin. 

Gruaja ishte shtrirë në shpinë, me krahun e saj të drejtë ajo ishte duke e përqafuar me butësi njeriun. 

Të dy ishin të veshur me dekorime prej bronzi, dhe afër kokës kishin vendosur disa sende qeramike- një tas, një kavanoz dhe tre bailers”./Indeksonline/

Lexo Revisten Online

Korrik, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
Kallashi - E pakrahasueshmja
Po ç’mu kujtove sot, o Teki Dervishi!
Hasan Gashi - Hasan Hakubeti!
Rrëfimi i njeriut që mbeti pa familje - Nuk i mbet kush as për farë!

https://kosovarja.al/kuriozitete/