Si lindi "Dita e Baballarëve" dhe kur festohet në shtete të ndryshme

Si lindi
Si lindi
Si lindi "Dita e Baballarëve" dhe kur festohet në shtete të ndryshme

Nëse deri më tani keni menduar që vetëm nënave u është kushtuar një ditë feste, gaboni ! Ndonëse një datë jo shumë e njohur, edhe baballarët kanë festën e tyre.

 Shpesh është kritikuar si një ngjarje komerciale, por rrënjët e kësaj feste janë shumë më të thella nga se njerëzit mendojnë dhe për më tepër ka sfond historik.
Dita e Babait, në shumë vende si në Britania e Madhe, SHBA etj festohet më 19 qershor, por në Itali kjo festë përkon me datën 19 mars, ndërsa në Ukrainë, ajo festohet në të dielën e tretë të shtatorit 

Edhe pse mendohet se kjo festë është një traditë amerikane, ka dy histori të njohura të cilat janë përdorur për të shpjeguar origjinën e Ditës së Bababit. Megjithese, u desh pak kohë për të fituar popullaritetin që aktualisht kjo festë gëzon shumë njerëz ende nuk festojnë për baballarët e tyre.

Lexo Revisten Online

Dhjetor, 2017

€ 1.99

| Blej Tani
Mis, ikonë femërore, ekstravagante, misterioze
Sonte, 31 dhjetor 2017
Çka thotë Shaqir Palushi për kompaninë e tij, për Kosovën, për familjet në nevojë e për Çun Lajçin?
A është dheu i Kosovës i mallkuar?

http://kosovarja.al/kuriozitete/