Pamje spektakulare të parashutistit duke u lëshuar mbi male

Pamje spektakulare të parashutistit duke u lëshuar mbi male
Pamje spektakulare të parashutistit duke u lëshuar mbi male
Pamje spektakulare të parashutistit duke u lëshuar mbi male

Shpejtësi e qafë-thyerjes është quajtur lëshimi me parashutë i Jamie Lee, nëpër malet Karpate të Rumanisë.

Pasi ka kaluar mbi tri orë për tu ngjitur në majën e lartë 2,400 metra, tërë hapësirën e ka kaluar për tre minuta, derisa ka rënë poshtë, transmeton Telegrafi.

Mirëpo, lëshimi i 25-vjeçarit nuk ishte aspak i zakonshëm, pasi lëvizte me shpejtësi të madhe, vetëm një metër larg faqemalit.

“Malet janë sureale, të bëjnë të ndihesh i vogël dhe askush. Nuk mund të sfidohen ndryshe, vetëm t’ju kalohet afër pa i prekur”, ka thënë Lee.

Ekspertët e aeronautikës i lëvduan shkathtësitë e tij, por i konsideruan të rrezikshme dhe me pasoja të mëdha, duke këshilluar të mos provohen nga askush tjetër. 

Lexo Revisten Online

Korrik, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
Kallashi - E pakrahasueshmja
Po ç’mu kujtove sot, o Teki Dervishi!
Hasan Gashi - Hasan Hakubeti!
Rrëfimi i njeriut që mbeti pa familje - Nuk i mbet kush as për farë!

https://kosovarja.al/kuriozitete/