Nuk është një poni, por një kalë xhuxh (Foto)

Nuk është një poni, por një kalë xhuxh (Foto)
Nuk është një poni, por një kalë xhuxh (Foto)
Nuk është një poni, por një kalë xhuxh (Foto)

Një kalë i vogël është bërë mjaft i njohur në internet pasi u diagnostikua me nanizëm

Alfi i vogël ka një gjatësi prej vetëm 70 centimetrash, veshët i ka vetëm 3 cm, dhe thundrat pak më shumë se një monedhë. 

Ai po përballej me mbijetesën për shkak të përmasave të tij të pazakonshme kur Hannah Russell, 20 vjeç e shpëtoi në dhjetor të 2012.

Historia e tij ka frymëzuar libra fëmijësh, një revistë, një kanal në YouTube dhe markë veshjesh. 

Madje ai ka mbi 40 mijë ndjekës online.

“Kur isha 16 vjeç u afrua një rritës kafshësh që po kalonte për festën e Krishtlindjeve dhe pashë që kisha një tjetër poni në fushat e mia. 

Ata më rrëfyen për Alf dhe i pyeta nëse mund ta merrja. Për shkak të nanizmit ata nuk mund të merreshin me të dhe ndoshta do e kishin shkatërruar. Unë thashë po, para se ta shihja atë”, rrëfen Hannah.

Lexo Revisten Online

Tetor, 2017

€ 1.99

| Blej Tani
Luiza Hasani vajza me yll në ballë
Isha i fundit i ndershëm
I pazëvendësueshmi
Unë budallaqja, u dashurova në profën e matematikës!

http://kosovarja.al/kuriozitete/