Norvegjia më e lumtura në botë, Kosova e 78-ta (Foto)

Norvegjia më e lumtura në botë, Kosova e 78-ta (Foto)
Norvegjia më e lumtura në botë, Kosova e 78-ta (Foto)
Norvegjia më e lumtura në botë, Kosova e 78-ta (Foto)

Norvegjia është cilësuar si vendi më i lumtur në mesin e vendeve të Bashkimit Evropian, sipas raportit Botëror për matjen e Lumturisë të publikuar të hënën.

Kombi skandinav, i cili vitin e kaluar ishte renditur si vendi i katërt më i lumtur në botë, këtë vit është renditur në vendin e parë në bazë të disa llogaritjeve për matjen e lumturisë shoqërore.

Llogaritjet bëhen në fushat si: kujdesi, liria për të marrë vendime të jetës, bujaria, qeverisja e mirë, ndershmëria, çështjet shëndetësore dhe të ardhurat.

Danimarka, këtë vit u rendit e dyta, e ndjekur nga Islanda dhe Zvicra. Kosova, sipas raportit vjetor të Lumturisë është renditur në vendin e 78-të në botë, ndërsa Shqipëria në vendin 109 në mesin e 155 vendeve të botës. Ja cilat janë 20 vendet më të lumtura në botë për këtë vit:

1. Norvegjia

2. Denmark

3. Iceland

4.Zvicra

5.Finalnda

6. Netherlands

7.Kanadaja

8. Zelanda e Re

9. Australia

10. Sweden

11. Israel

12. Kosto Faqe

13. Austria

14. SHB

15. Ireland

16. Gjermania

17. Belgjika

18. Luksemburgu

19. Mbretëria e Bashkuar

20. Kili.

Lexo Revisten Online

Dhjetor, 2017

€ 1.99

| Blej Tani
Mis, ikonë femërore, ekstravagante, misterioze
Sonte, 31 dhjetor 2017
Çka thotë Shaqir Palushi për kompaninë e tij, për Kosovën, për familjet në nevojë e për Çun Lajçin?
A është dheu i Kosovës i mallkuar?

http://kosovarja.al/kuriozitete/