Njihuni me vendin më paqësor në botë

Njihuni me vendin më paqësor në botë
Njihuni me vendin më paqësor në botë
Njihuni me vendin më paqësor në botë

Instituti për Ekonomi dhe Paqe me seli në Sidnei të Australisë, publikoi të mërkurën Indeksin e Paqes Globale, duke radhitur 163 shtete dhe territore në bazë të nivelit të tyre të paqes.

Lista u përpilua me matjen e gjendjes në tri fusha: siguri sociale, konflikt të brendshëm dhe ndërkombëtar dhe militarizim.

Islanda mbetet vendi më paqësor në botë, një pozicion që ka që nga viti 2008.

Ndërsa Siria mbetet e fundit në listë për të pestin vit me radhë.

Nga vendet e Ballkanit, Kosova radhitet më dobët, në vendin e 92-të, më pas vjen Bosnje Hercegovina në vendin e 89, Maqedonia 87, Mali i Zi 58, Serbia 54 dhe Shqipëria 52.

Lexo Revisten Online

Korrik, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
Kallashi - E pakrahasueshmja
Po ç’mu kujtove sot, o Teki Dervishi!
Hasan Gashi - Hasan Hakubeti!
Rrëfimi i njeriut që mbeti pa familje - Nuk i mbet kush as për farë!

https://kosovarja.al/kuriozitete/