Nëse e njihni gjuhën angleze, tani këto janë fjalët që u cilësojnë më të ngritur!

Nëse e njihni gjuhën angleze, tani këto janë fjalët që u cilësojnë më të ngritur!
Nëse e njihni gjuhën angleze, tani këto janë fjalët që u cilësojnë më të ngritur!
Nëse e njihni gjuhën angleze, tani këto janë fjalët që u cilësojnë më të ngritur!

Gjuha që pëdorni, mund të thotë shumë për ju, nga ku jeni, me kë kaloni kohën tuaj, çfarë lloj edukimi keni pasur.

Por ka edhe fjalë të caktuara që mund të nënkuptojnë klasën tuaj.

Dhe të gjithë ne e dimë se nuk ka asgjë të ngjashme me sistemin e klasës britanike, transmeton Indeksonline.

Sidoqoftë, gjuha vazhdimisht evoulon dhe kështu fjalët që dikur ishin sinjale të zjarrit për të qenë në kasë e sipër, e mesme ose e punës, nuk mund të zbatohet më.

Eksperti i mirësjelljes, William Hanson ka zbuluar se cilat fjal do të ju shënojnë is klasë të lartë në gjuhën angleze:

Alcohol - Booze

Antique/Old - Vintage

Avocado - Avo

Basement - Lower ground

Champagne/Prosecco - Bubbly/fizz

Cooked breakfast - Full English

Film - Movie

(I'm) finished - (I'm) done

Hello - Hey

Invitation - Invite

Lavatory - Toilet

May I have - Can I get

Napkin - Serviette

Pudding - Sweet/Dessert/Afters

Pyjamas - PJs

Repartee - Banter

Restaurant - Eatery

Sitting/Drawing Room - Lounge

Sofa - Settee/Couch

Takeaway - Deliveroo

Taxi - Uber

Telephone/phone - iPhone/Blackberry

Term - Semester

Toasted sandwich - Toastie

(Do you) understand (me)? - (Do you) get (me)?

University - Uni

What? - Pardon?

Wine - Vino


Lexo Revisten Online

Dhjetor, 2017

€ 1.99

| Blej Tani
Mis, ikonë femërore, ekstravagante, misterioze
Sonte, 31 dhjetor 2017
Çka thotë Shaqir Palushi për kompaninë e tij, për Kosovën, për familjet në nevojë e për Çun Lajçin?
A është dheu i Kosovës i mallkuar?

http://kosovarja.al/kuriozitete/