Gjërat që fëmijëve duhet tu mësojmë që t’i bëjnë vetë

Gjërat që fëmijëve duhet tu mësojmë që t’i bëjnë vetë
Gjërat që fëmijëve duhet tu mësojmë që t’i bëjnë vetë
Gjërat që fëmijëve duhet tu mësojmë që t’i bëjnë vetë

Sipas disa psikologëve, vitet e adoleshencës fillojnë kur një fëmijë është nga 9 deri në 13 vjeç dhe është një periudhë tranzicioni kur prindërit duhet t’u lejojnë fëmijëve të jenë të pavarur.

 Për ta bërë këtë tranzicion të butë, prindërit duhet të ndihmojnë fëmijën e tyre të fitojnë disa aftësi thelbësore të jetës deri në moshën 13 vjeçare, shkruan Bright Side, transmeton Indeksonline.

1. Fitoni dhe menaxhoni paratë

2. Bëni punët shtëpiake bazë

3. Përgatitni ushqim

4. Pazaret ushqimore

5. Higjiena personale

6. Ndihma e parë themelore

7. Menaxhimi i kohës

8. Shkathtësitë dhe mënyrat sociale

9. Shkoni në zonat aty pranë

10. Aftësitë e rregullimit të emocionit

Lexo Revisten Online

Gusht, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
E pakrahasueshmja Morenë!
Gjurmëmadhi Qani Mehmedi
Pa Kosovë si pa sy!
Si u mor gabimisht në Hagë Agim Murtezi?

https://kosovarja.al/kuriozitete/