Flamuri amerikan është i vendosur mbrapsht në uniformat e ushtrisë, a e dini pse?

Flamuri amerikan është i vendosur mbrapsht në uniformat e ushtrisë, a e dini pse?
Flamuri amerikan është i vendosur mbrapsht në uniformat e ushtrisë, a e dini pse?
Flamuri amerikan është i vendosur mbrapsht në uniformat e ushtrisë, a e dini pse?

Nëse i keni shikuar ndonjëherë ushtarët amerikanë, sigurisht se mund ta keni vërejtur që uniformat e tyre janë të mbushura me simbole.

Çdo simbol dhe dekorim është i vendosur me kujdes dhe për një arsye të veçantë.

Por, një gjë e veçantë rreth uniformave të Ushtrisë Amerikane është se shpesh njerëzit e kanë vërejtur se flamuri është i vendosur.

Siç edhe mund të mendoni, kjo vendosje e tillë ka një arsye pse.

Sipas Rregullit Ushtarak 670-1, thuhet: “Bandazhi i flamurit amerikan duhet të vendoset, në shpatullën e djathtë ose të majtë, në atë mënyrë që fusha e yjeve të jetë përpara, ose në anën e djathtë të flamurit”.

Kur vishet në këtë mënyrë, ai jep efektin e flamurit duke valuar, përderisa personi që e veshën ecën përpara.

Lexo Revisten Online

Korrik, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
Kallashi - E pakrahasueshmja
Po ç’mu kujtove sot, o Teki Dervishi!
Hasan Gashi - Hasan Hakubeti!
Rrëfimi i njeriut që mbeti pa familje - Nuk i mbet kush as për farë!

https://kosovarja.al/kuriozitete/