E rrallë! Zbulohet qyteti ku fliten 150 gjuhë

E rrallë! Zbulohet qyteti ku fliten 150 gjuhë
E rrallë! Zbulohet qyteti ku fliten 150 gjuhë
E rrallë! Zbulohet qyteti ku fliten 150 gjuhë

Një qytet i rrallë ndodhet në Suedi. Ai quhet Malmö dhe nga madhësia është qyteti i tretë më i madh i Suedisë.

Nëse do ta vizitoni Malmö ju do të kupton se ai është shumë i veçantë pasi do takoheni me shumë njerëz të ndryshëm dhe do të dëgjoni 150 gjuhë të ndryshme.

Malmö ka 310 mijë banorë. Rreth 43% e popullsisë janë më origjinë të huaj po rezidentë, 31% janë lindur jashtë Suedisë apo 99.788 njerëz dhe 11% ose 35.721 persona kanë të lindur në Suedi, por me prindër jo suedezë. 

Ai është dhe një qytet i bukur me parqe të shumta, biblioteka, muze të teknologjisë, kullën HSB, mbetjet e kalasë së vjetër Malmöhus e ndërtuar nga Erik Pomerania në 1434.

Lexo Revisten Online

Korrik, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
Kallashi - E pakrahasueshmja
Po ç’mu kujtove sot, o Teki Dervishi!
Hasan Gashi - Hasan Hakubeti!
Rrëfimi i njeriut që mbeti pa familje - Nuk i mbet kush as për farë!

https://kosovarja.al/kuriozitete/