E rrallë! Zbulohet qyteti ku fliten 150 gjuhë

E rrallë! Zbulohet qyteti ku fliten 150 gjuhë
E rrallë! Zbulohet qyteti ku fliten 150 gjuhë
E rrallë! Zbulohet qyteti ku fliten 150 gjuhë

Një qytet i rrallë ndodhet në Suedi. Ai quhet Malmö dhe nga madhësia është qyteti i tretë më i madh i Suedisë.

Nëse do ta vizitoni Malmö ju do të kupton se ai është shumë i veçantë pasi do takoheni me shumë njerëz të ndryshëm dhe do të dëgjoni 150 gjuhë të ndryshme.

Malmö ka 310 mijë banorë. Rreth 43% e popullsisë janë më origjinë të huaj po rezidentë, 31% janë lindur jashtë Suedisë apo 99.788 njerëz dhe 11% ose 35.721 persona kanë të lindur në Suedi, por me prindër jo suedezë. 

Ai është dhe një qytet i bukur me parqe të shumta, biblioteka, muze të teknologjisë, kullën HSB, mbetjet e kalasë së vjetër Malmöhus e ndërtuar nga Erik Pomerania në 1434.

Lexo Revisten Online

Dhjetor, 2017

€ 1.99

| Blej Tani
Mis, ikonë femërore, ekstravagante, misterioze
Sonte, 31 dhjetor 2017
Çka thotë Shaqir Palushi për kompaninë e tij, për Kosovën, për familjet në nevojë e për Çun Lajçin?
A është dheu i Kosovës i mallkuar?

http://kosovarja.al/kuriozitete/