Çfarë do ndodh me yjet? Spektakli që do të shohim në qiell gjatë 2018-ës

Çfarë do ndodh me yjet? Spektakli që do të shohim në qiell gjatë 2018-ës
Çfarë do ndodh me yjet? Spektakli që do të shohim në qiell gjatë 2018-ës
Çfarë do ndodh me yjet? Spektakli që do të shohim në qiell gjatë 2018-ës

Të shohësh qiellin, është gjithmonë e mrekullueshme, edhe sikur në të të mos ketë asnjë ngjarje përveç shkëlqimit të yjeve.

Disa fenomene qiellore tërheqin këdo dhe nuk ka fare rëndësi në je i dhënë pas astronomisë apo jo. Viti që sapo ka hyrë do të jetë plot fenomene interesante; meteorët do të jenë veçanërisht të dukshëm dhe do të ketë një eklips të plotë të hënës. Më poshtë, po ju rendisim të gjitha ngjarjet e qiellit gjatë vitit 2018-të.

Hëna Blu (Superhëna) /31 janar 2018
Eklipsi i Hënës Blu /31 janar 2018
Jupiteri dhe Saturni të ekspozuar /9 maj dhe 27 qershor
Planete që do të jenë të dukshëm gjatë natës/ nga 15 qershori në 1 korrik
Eklipsi i plotë i hënës/ 27 korrik
Takimi mes Hënës dhe Marsi /27 korrik
Shikueshmëri e Venusit /17 gusht
Perseidet /12 gusht
Yjet qe bien ne dhjetor / 13 dhjetor
Kometa e fundvitit /16 dhjetor (ndoshta)

Lexo Revisten Online

Mars, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
Merita Merja - Parukierja më e kërkuar shqiptare
Hajni në ballë të oxhakut
Si i dëbuam dhe vramë shqiptarët nga Toplica?
“KD Businnes Development”, ngritë ekonominë e Kosovës

http://kosovarja.al/kuriozitete/