Lakror me dy petë

Lakror me dy petë

Përbërësit:

▪ 500 gr miell
▪ 250 ml ujë
▪ 10 gr kripë
▪ spinaq
▪ gjizë
▪ gjalpë

Përgatitja:

Zëmë brumin, që mos të jetë as shumë i fortë, as shumë i butë. E lemë 50 min sa të zbutet.

Pastaj fillojmë hapim dy kulaçe dhe nga secili kulaç hapim një petë.

E lyejmë tepsinë me gjalpë.

Hapim petën e parë, përgatitim mbushjen. Mbushja mund të bëhet me spinaq, hithra, qepë dhe domate ose gjizë.

Përgatisim gjellën dhe hedhim petën tjetër.

E spërkatim me pak gjalpë dhe ujë dhe e fusim në furrë.

Lakror, për rreth 15 min është gati.

Lexo Revisten Online

Dhjetor, 2017

€ 1.99

| Blej Tani
Mis, ikonë femërore, ekstravagante, misterioze
Sonte, 31 dhjetor 2017
Çka thotë Shaqir Palushi për kompaninë e tij, për Kosovën, për familjet në nevojë e për Çun Lajçin?
A është dheu i Kosovës i mallkuar?

http://kosovarja.al/gatojca/