Dy gabimet më të mëdha gjatë fërgimit të mishit në tigan: Ky është shkaku që dreka nuk ka shije të mirë!

Dy gabimet më të mëdha gjatë fërgimit të mishit në tigan: Ky është shkaku që dreka nuk ka shije të mirë!
Dy gabimet më të mëdha gjatë fërgimit të mishit në tigan: Ky është shkaku që dreka nuk ka shije të mirë!
Dy gabimet më të mëdha gjatë fërgimit të mishit në tigan: Ky është shkaku që dreka nuk ka shije të mirë!

Këto truqe përpjekje të mishit janë shumë të thjeshta dhe është me rëndësi t’i dini.

Në tiganin e mbushur plot nuk mundeni në mënyrë të barabartë dhe cilësore të piqni mishin dhe për këtë shkak do të kemi copa mishi të cilat në disa pjesë janë tepër të thatë, ndërkaq në pjesën tjetër jo mjaft të pjekur, transmeton Telegrafi.

Këto janë gabimet të cilat kuzhinierët e mirë kurrë nuk i bëjnë:

Mishin e qesin në tigan të ftohtë

Kur mishi të prekë tiganin e nxehtë, sipërfaqja e tij fillon të karamelizohet përkatësisht të marrë ngjyrën e bukur të gështenjtë të errët e cila fsheh shijen intensive. Kur copën e mishit e qesin në tigan të ftohtë, mishi ngjitet për sipërfaqe dhe fillon të marrë ngjyrë jo të mirë të errët.

Pikërisht për këtë shkak piqni mishin në tigan të nxehtë, në temperaturë mesatare deri në më të lartën.

Rezultat edhe më i mirë arrihet nëse mishin e dedikuar për pjekje e nxjerrim nga frigoriferi gjysmë ore para pjekjes, në mënyrë që të arrijë temperaturën e dhomës.

Qitni në tigan shumë mish

Me dëshirën që sa më shpejt të përfundojmë pjekjen e mishit, jemi të prirë që tiganin e mbushim përplot me mish.

Edhe pse na duket që kështu kursejmë kohën, në të vërtetë vetëm sa e zgjasim gjithë procesin e përpunimit termik.

Në tiganin e mbushur plot, mishi nuk mund të piqet në mënyrë të barabartë dhe cilësore, dhe do të kemi copa mishi$t?? cilat në disa pjesë janë tepër të thata, ndërsa në pjesët e tjera jo mjaft të pjekura.

Lexo Revisten Online

Korrik, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
Kallashi - E pakrahasueshmja
Po ç’mu kujtove sot, o Teki Dervishi!
Hasan Gashi - Hasan Hakubeti!
Rrëfimi i njeriut që mbeti pa familje - Nuk i mbet kush as për farë!

https://kosovarja.al/gatojca/