Incidenti me armë në Malishevë, LDK kërkon interpelancë për shkarkimin e Dardan Gashit

Incidenti me armë në Malishevë, LDK kërkon interpelancë për shkarkimin e Dardan Gashit
Incidenti me armë në Malishevë, LDK kërkon interpelancë për shkarkimin e Dardan Gashit
Incidenti me armu00eb nu00eb Malishevu00eb, LDK ku00ebrkon interpelancu00eb pu00ebr shkarkimin e Dardan Gashit

Grupi parlamentar i Lidhjes Demokratike të Kosovës ka dorëzuar në Kuvend kërkesën për interpelancë për kryeministrin Ramush Haradinaj në lidhje me shtënien me armë të zëvendëskryeministrit Dardan Gashi, gjegjësisht ministër i Diasporës.

Shefi i GP-së të LDK-së, Avdullah Hoti në një konferencë për media tha se kanë dorëzuar tashmë dokumentin në Kuvend për sjelljet e pahijshme të zyrtarëve të lartë qeveritar, në veçanti të ministrit Gashi.

Ai tha se GP i LDK-së kërkon që Kuvendi të votojë për shkarkimin e zëvendëskryeministrit Gashi.

“Ne kemi analizuar me kujdes sjelljen e tij dhe ajo sjellje bie ndesh me Kodin penal të Kosovës për armëmbajtje pa leje”, tha Hoti.

Sipas tij, sjellja e ministrit Gashi mbi të gjitha bie ndesh me etikën e lartë që duhet të kenë zyrtarët e institucioneve të shtetit.

“Me këtë është dëmtuar imazhi i Qeverisë së Kosovës para qytetarëve dhe partnerëve tanë ndërkombëtarë. Prandaj, ne kërkojmë këtë interpelancë me kryeministrin për të diskutuar në detaje se si mundet një zyrtar i lartë të sillet kështu”, tha Hoti.

Ndryshe, ditë më parë në media ka qarkulluar një video ku në një aheng shihen zyrtarë të lartë shtetërorë, ndër ta edhe zëvendëskryeministri Dardan Gashi duke shtënë me armë.


Lexo Revisten Online

Maj, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
A është Albert Hashimi biznesmeni më i bukur?
KU TA GJEJ DURIMIN?
Ilir Sinani: Jam njëfarë patrioti i vogël
Zonja e parë e Prishtinës

http://kosovarja.al/aktualitet/