Historia e dhimbshme e Drenushës, serbët gjatë luftës ia vranë nënën dhe vëllanë, pastaj e gjymtuan

Historia e dhimbshme e Drenushës, serbët gjatë luftës ia vranë nënën dhe vëllanë, pastaj e gjymtuan
Historia e dhimbshme e Drenushës, serbët gjatë luftës ia vranë nënën dhe vëllanë, pastaj e gjymtuan
Historia e dhimbshme e Drenushës, serbët gjatë luftës ia vranë nënën dhe vëllanë, pastaj e gjymtuan

Një video e riaktualizuar këto ditë, tregon edhe një herë dëshmiin për krimet e ushtrisë sërbe të bëra gjatë luftës në Kosovë.

Në një video të vitit 1999, tregohet historia e një voglusheje me emrin Drenusha Gashi, të cilës sërbet fillimisht ia kishin vrarë nënën dhe vëllain dhe më pas e kishin gjymtuar atë duke ia prerë njërën dorë.

Drenusha e vogël, kishte arritur t’i shpëtoj këtij krimi, ndërsa në atë kohë ishte strehuar në Austri, ku kishte marrë trajtimet e nevojshme, transmeton Magazina.al

Fatin e Drenushës e kishin edhe shumë fëmijë të tjerë kosovarë, disa prej tyre kishin rën në duart e forcave serbe duke mos ia kursyer as jetën.

Lexo Revisten Online

Mars, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
Merita Merja - Parukierja më e kërkuar shqiptare
Hajni në ballë të oxhakut
Si i dëbuam dhe vramë shqiptarët nga Toplica?
“KD Businnes Development”, ngritë ekonominë e Kosovës

http://kosovarja.al/aktualitet/