Historia e dhimbshme e Drenushës, serbët gjatë luftës ia vranë nënën dhe vëllanë, pastaj e gjymtuan

Historia e dhimbshme e Drenushës, serbët gjatë luftës ia vranë nënën dhe vëllanë, pastaj e gjymtuan
Historia e dhimbshme e Drenushës, serbët gjatë luftës ia vranë nënën dhe vëllanë, pastaj e gjymtuan
Historia e dhimbshme e Drenushës, serbët gjatë luftës ia vranë nënën dhe vëllanë, pastaj e gjymtuan

Një video e riaktualizuar këto ditë, tregon edhe një herë dëshmiin për krimet e ushtrisë sërbe të bëra gjatë luftës në Kosovë.

Në një video të vitit 1999, tregohet historia e një voglusheje me emrin Drenusha Gashi, të cilës sërbet fillimisht ia kishin vrarë nënën dhe vëllain dhe më pas e kishin gjymtuar atë duke ia prerë njërën dorë.

Drenusha e vogël, kishte arritur t’i shpëtoj këtij krimi, ndërsa në atë kohë ishte strehuar në Austri, ku kishte marrë trajtimet e nevojshme, transmeton Magazina.al

Fatin e Drenushës e kishin edhe shumë fëmijë të tjerë kosovarë, disa prej tyre kishin rën në duart e forcave serbe duke mos ia kursyer as jetën.

Lexo Revisten Online

Dhjetor, 2017

€ 1.99

| Blej Tani
Mis, ikonë femërore, ekstravagante, misterioze
Sonte, 31 dhjetor 2017
Çka thotë Shaqir Palushi për kompaninë e tij, për Kosovën, për familjet në nevojë e për Çun Lajçin?
A është dheu i Kosovës i mallkuar?

http://kosovarja.al/aktualitet/