Hashim Thaçi vozitë kombajën në Ferizaj

Hashim Thaçi vozitë kombajën në Ferizaj
Hashim Thaçi vozitë kombajën në Ferizaj
Hashim Thaçi vozitë kombajën në Ferizaj

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, ka vizituar fermerin Xhevat Uka në fshatin Prelez i Jerlive të Komunës së Ferizajt.

Ai me këtë rast ka nisur edhe korrje shirjet, duke hipur në kombajë dhe e vozitur atë, transmeton Indeksonline.

Thaçi pasi ia dha një rënd tokës bujqësore me kombajë tha se gjendet aty për të uruar të gjithë fermerët për fillimin e sezones së korrje shirjeve.

“Jam këtu për të uruar Xhevatin dhe gjithë bujqit për fillimin e korrje shirjeve. Kam besim të plotë se do të jetë një sezon i mbarë pavarësisht reshjeve të shumta, por shihet një angazhim i shtuar i fermerëve. Si institucione dhe si president e kam parë të udhës me qenë pranë tyre, me i ofru mbështetje për të plotësuar kërkesat e tyre. Ka shumë rëndësi kjo sezonë, rendimentet të jenë të mira, të standardëve të mira në sasi të viteve të kaluara. Urojë të gjithë fermerët, bujqit për këtë sezonë”, ka thënë Thaçi.

Ndryshe, Fermeri Xhevat Uka është kultivues i rreth 300 hektarëve me grurë dhe rreth 200 hektarëve me misër.


Lexo Revisten Online

Korrik, 2018

€ 1.99

| Blej Tani
Kallashi - E pakrahasueshmja
Po ç’mu kujtove sot, o Teki Dervishi!
Hasan Gashi - Hasan Hakubeti!
Rrëfimi i njeriut që mbeti pa familje - Nuk i mbet kush as për farë!

https://kosovarja.al/aktualitet/